10 februari 2012

Så du vill bli trader?...

Bakgrund
Med åren har jag märkt att allt för många wannabe-traders hoppar över det mest väsentliga, och kastar sig in i marknaden beväpnade endast med hopp om tur, utan en tanke på att de behöver kunskap. Strategin är enkel, man läser på något aktieforum och tycker sig hitta någon som man kan ta rygg på, sedan följer man ryggen tills man hittar en bättre rygg. Det typen av strategi fungerar bra när man hoppar in i en upptrend för då går i princip allt upp, men när vinden vänder blir det inte lika roligt att segla den strategien. - Ofta slutar det på ett sätt som inte var tänkt från början.
- Been ther – done that – got the bill, - No More!..


Deklaration
Jag är en daytrader som efter min beskärda del av motvind i upplärningsstadiet hittat en väg som fungerar för mig. Mitt arbete är krävande och riskfyllt, men utfört rätt – bra betalt.

På den här bloggen hittar ni inga tradingtips typ köp/sälj nu etc.
Det jag erbjuder är något långt mer värdefullt, jag erbjuder vägledning till kunskap, – På det sättet lär du dig hitta vägen själv, och därifrån ligger din framtid i dina egna händer.

Med tiden är det tänkt att de som följer/läser bloggen förhoppningsvis får med sig tillräckligt med kunskaper inom teknisk analys för att hitta en väg som ökar chansen till uthållig vinstgenerering.
7 kommentarer:

 1. Hej
  Jag är en långsiktig aktiesparare under 12 års tid och kortsiktig Omx30 handlare under 1 års tid .

  Jag håller på att lära mig Ta-analys under ett år och Jag behöver mer kunskap .
  Tack för hjälpen .

  MVH
  Masoud

  SvaraRadera
 2. Hej Masoud,
  Då satt ju dagens veckoutblick som handsken då...

  Mer om metodiken hittar du under "Analyze this"-sidan

  Bästens
  /noonne

  SvaraRadera
 3. Härligt med kunskap om TA som den vanlige svensson förstår, är själv helt grön på detta så bloggen uppskattas verkligen!

  SvaraRadera
 4. Someone has to do I´t - so why not noonne..;))

  /noonne

  SvaraRadera
 5. Kanon bra initiativ Noone!
  Pedagogiskt och enkelt beskrivet!

  Jag är intresserad av hur du handlar Gap när börsen öppnar och speciellt hur du använder möjligheten att lägga tidig order via IG Markets? Idag till exempel kunde man ju misstänka att börsen skulle gå upp ganska fort...

  Kör på!

  SvaraRadera
 6. Tack tack...

  Jag måste faktiskt säga att jag har inte tittat på GAP´s så mycket i kickoffen, (spring inte på alla bollar typ), då de enl. min mening uppstår tradebara GAP förhållandevis sällan i jämförelse med pivotdiff som kommer i stort sett var dag, (rätta mig gärna om jag har fel).

  Ang: IG så undviker jag i möjligaste mån att hoppa in före öppning, men jag "läser" utvecklingen mycket noga från 07.00 och framåt.

  Mitt fokus ligger helt på DAX & EUR/USD när jag jobbar och jag har med tiden utvecklat en känsla för hur de andas. Hoppar jag in i ngt. annat går de oftast OK, men den där edgen i ryggraden fattas liksom.

  /noonne

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Jag följer Avanzas forum Bull/bear och såg precis att du hänvisat till din blogg. Vad kul och tack för det! Jag vill verkligen lära mig massor och tyckt att det som funnits på marknaden varit alltför dyrt och ynkligt.
  Jag började smått 2008 och har sedan dess blivit fast. Även gjort som du, gått på massa nitar. Jag vill undvika dessa och känna mig mer trygg i tradingen.
  Så nu ska jag sluta skriva och börja läsa det du har att erbjuda.

  Hej så länge!

  SvaraRadera