The Holy Grail...

Välkommen till bloggens "kunskapens källa"!
I skrivande stund vet jag inte riktigt hur den här avdelningen kommer att utvecklas, det enda jag vet är att jag inte vill kludda ner bloggen till höger och vänster med mer länkar än nödvändigt. Så ha tålamod för just nu är de lite som det kinesiska ordspråket, - "Även den längsta resan börjar med ett steg"

Noonne kastar en blick på...
Här tänker jag servera aptitretare till djupare studier i pdf-format. Läs, ladda ner, skriv ut eller vad ni vill, - så länge ni håller er till villkoren på Roadmapsidan så är allt OK, be my guest...

Först ut är...7 kommentarer:

 1. Hej vänner...
  Det var vår vän sign. "RGE" på placera.nu-forumet som initierade den första pdf:en "Glidande Medelvärde", och kort efter publicering växlade RGE och jag några inlägg i saken, jag reciterar:

  RGE:
  "Jag noterade med (en pytteliten) besvikelse att WMA inte ingick i PDF:en. Får se om jag orkar googla på det istället. ;-)

  SMA och EMA råkade jag redan känna till, även om jag inte orkat studera den exakta viktningen i EMA."

  noonne:
  "Här RGE,
  http://daytrading.about.com/od/indicators/a/MovingAverages.htm

  noonne igen:
  "Här ser du en jämförelse...
  http://dl.dropbox.com/u/62232064/ma_s.gif

  Som du ser så är WMA ngt. snabbare än SMA, men ofta så är korsningspunkterna relativt identiska.

  Jag skulle inte hänga upp mig på typ: - Vilken är bättre, utan köra en inställning och vänja mig/lära mig arbeta med den...

  RGE:
  Ah, OK. Tackar! :-)

  //end

  SvaraRadera
 2. Jag håller på att lära mig och har ett påstående och ett par frågor:

  "EMA och WMA reagerar snabbare än SMA" För- och nackdelar med att de vänder snabbare?

  Varför kombinerar man SMA10/EMA30 istället för SMA10/SMA30 eller EMA10/EMA30? Spelar det någon större roll vilken kombination man har eller är det den underliggande kursen som styr vad som passar bäst( om man tittar historiskt)?

  Bra initiativ till blogg som säkert kommer ge mycket nyttigt till oss nybörjare.

  Tack på förhand

  P.S. Jag håller på att läsa Come into my tradingroom av Dr. Alexander Elder samtidigt. Har du läst den/ isf har du någon åsikt? Han förespråkar sina egna signaler Force index, Elder-ray och Bull/Bear power. D.S

  SvaraRadera
 3. Hej Robban, - och tack!

  Låt mig svara från ett helt annat perspektiv. Om du skulle börja idrotta, så finns det en mängd olika idrottsgrenar att välja mellan. Likadant är det med trading, du väljer din gren och därefter lämplig "utrustning".

  Min gren är daytrading, och min ledstjärna är "keep it simple". Kriterierna när jag valde min utrustning/verktygslåda var att de skulle vara enkla att förstå och att de skulle finnas i alla tradingplattformar direkt från start, det gör mig flexibel och oberoende.

  Jag läste in mig lite på Dr. Elders bull/bear power innan svaret och smålog inombords när ja läste, - det där är precis det jag läser ut ur candlestick´s, exakt samma sak, - svaret på frågan om vem av djuren som har övertaget?

  Vad jag vill ha sagt är att, när du valt din tradinggren finns det olika kategorier verktyg du behöver, och inom var kategori så gör verktygen i stort sett samma sak, skillnaden ligger endast i hur de visualiserar resultatet för dig som skall utvärdera/agera.

  Det här leder oss fram till det viktiga, individen som skall utvärdera/agera utifrån verktygets utmatning på skärmen, vad har han/hon för "bildseende"? - ser individen signalerna bättre med det eller det verktyget? - det är det viktiga.

  Jag har lagt en hel tid på att hitta rätt verktyg, många har lovar runt och hållit tunt, andra har varit svårtydda eller svåravlästa när man har fler charts på samma skärm. Efter flera års sökande sitter jag nu och arbetar med de få verktyg jag alltid haft med mig från början, candles, bollingerb, några MA, lite fibo och ett simpelt RSI. Lite snopet känns det faktisk nu när jag tänker på det.

  Min slutsats i det här "svammlet" från min sida är att det är inte verktygen som gör dig till duktig trader, - det är kunskapen att arbeta med de verktyg man väljer.

  En enkel övning när man är i stadiet att välja verktyg är att sätta sig med ett 5 min. charts och bevaka ett enda index i 3 dagar med endast candle´s och bollingerband std.inställning, samtidigt som man papperstradar. Det är otroligt hur mycket man hinner lära sig se på så kort tid. Efter det läser man in sig på candlestick´s och tar en 3dagars till. Jämför resultaten från första och andra papperstraden så ser du hur mycket man kan lära sig läsa ut endast av prisrörelse och sarg, - Keep it simple

  Ang. dina frågor om MA´s, så finns de varken för eller nackdelar, det handlar bara om att hitta en kombination linjer som interagerar och genererar köp/säljsignaler, och där har kombinationen SMA10/EMA30, alt. WMA10/EMA30 visat sig tillräckligt tillförlitlig med köp/säljsignaler för att generera vinst långsiktigt.

  Här är en läsvärd webbsida på temat:
  http://www.swing-trade-stocks.com/traders-action-zone.html

  SvaraRadera
 4. Hej noonne!

  Kan man se 5-min intervall i realtid i Ninjatrader? :). Jag har hittat några andra gratissajter men de har inte haft någon info intradag.

  /Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Som gratiskund har du inte tillgång till 5 min. i Ninja.

   Här finns gratis intradag för endel index, råvaror mm.

   http://www.forexpf.ru/quote_show.php

   Knappa runt lite där så lär du hitta både charts och verktyg...

   Radera
 5. En till fråga :)...

  Är det på IG-markets du handlar så det blir tightare spread? Som du skrivit så är toxar etc på avanza väldigt farliga och har jobbigare ticks/spreads :S.

  Tack för din tid :).

  /Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, igen

   Både TOX och CFD är precis lika farliga att handla, men jag upplever att förutsättningarna att handla CFD´s gör det lättare att agera kontrollerat, samt att spreaden gör prislappen billigare.

   Denna skillnad mellan TOX/CFD hittar du hos alla CFD-brokers, så se dig om när det börjar bli dags för dig...

   Radera