Analyze this...

En gång ingen gång, - Två gånger en vana...
Vid teknisk analys är det förnuftigt att arbeta in ett beteende. På det sättet blir jobbet enklare och med tiden lär man sig se vad som kan vara på G utan att lägga tid på en ny analys när bilden förändras. Har man upprepade fel i sina analys-slutsatser så gör man förmodligen ngt. fel, eller så har man missat ngt, och då gäller felsökning och korrigering. På det sättet optimerar man sitt analysarbete, och med tiden blir analys-slutsatserna mer tillförlitliga.

The Big picture, (OBS! - Exemplen är från 4-5 feb. 2012)...
Nu följer några bilder med komments etc, som i första hand är tänkt att visualisera den metodik jag använder mig av för att skaffa mig en bild av hur kommande vecka kan utvecklas.

Veckochart SP-500 - Överblick

Störst vikt här lägger jag vid den omvända HS-formationen, den är redan bekräftad och alternativa målnivåer är utsatta. Formationen gäller dock på medellång sikt, målområdet indikerar återtest av SP-toppen @1575-ich. RSI och eventuella kilformationer bör bevakas.

Dagschart SP-500 - Fibonacci-analys & formationer under bildande

Nu har vi zoomat in, jag tar med mig resultatet från Fibonacci-analysen till steg tre. RSI och eventuella kilformationer bör bevakas.

Dagschart SP-500 - Fokus på Candlesticks

Vi zoomar in en bit till så vi ser stickorna tydligt var dag för sig. Text i bilden bör förklara resten.

Slutsats:
Vi har kommit långt på kort tid och börjar penetrera en relativt bred motståndszon. En rekyl kan komma när som i veckan, eller så kan vi ta oss igenom zonen och bygga en s.k. tjurfälla. En rekyl i zonen är att föredra då den typen rekyl tenderar att vara mer kontrollerbar. Får vi tjurfälla kan det bli dramatik när den slår igen. Är man swingtrader så är det nu hög tid att se över och tajta upp sina stoppar. Inför veckan är jag positiv, (tills/om bilden ändras), jag går hellre lång än kort, men jag är extra noga med mina stoppnivåer.

1 kommentar:

 1. Guten Tag Noone!
  Fundering kring fibonivåer:
  Har du någon åsikt/erfarenhet av tillförlitligheten med fibonivåer beroende på vilken time frame man använder? Som TA-interesserad Aktiestins kanske man skulle lägga upp nivåerna i 8-10 års chart, som spekulant på
  "medellång sikt 3-6 mån" i 1 års chart.

  Men som day o swingare vill man ju ha snabbare bekräftelser/ hållpunkter, frågan blir hur tillförlitligheten är. Fibo i ett 15 min chart
  är nog inget man tjänar pengar på.
  Sanningen är nog,och tur är väl det, att det blir en kombination mellan dem alla.

  SvaraRadera