Got Crucified?..Har ni redan varit med om hur det känns när marknaden vänder sig emot en och man smärtsamt närmar sig korsfästning? - Jag har, och det är en otrevlig upplevelse. I takt med att förlusten stiger tar hoppet om att återfå sin insats över allt mer av det sunda förnuftet. Felet man gör är ett klassiskt nybörjarfel, - Man brister i sin stoploss-diciplin!

Hamnar man i en situation där man tvingas ta en svidande förlust är den första mänskliga reaktionen revanch. Med sin hämndlystenhet som följeslagare/beslutsunderlag kastar man sig direkt in i en ny position och riskerar att ställa till det ännu mer för sig eftersom man inte är i rätt sinnesbalans för att se situationer objektivt och förnuftigt, så se upp med det. Jag rekommenderar att man tar en paus från marknaden och börjar felsöka/analysera sitt beteende samtidigt som man låter sina negativa känslor lägga sig, ju större förlust - ju längre paus.

Gå en golfrunda, ta en promenad, läs en bok eller ngt. annat, men öppna inga nya positioner förrän du åter är i balans. När du väl är så långt behöver du fylla på med positiv energi, jag nallar en bit från den här sidan så ni får en lead till "PP", (positiv psykologi), men för guds skull, - rör inte tabletterna!
"Jag tror inte att ordet energi nämndes en enda gång, men det är ändå vad det hela handlar om för mig. Två intensiva timmar fulla av positiv energi. Han fullkomligt matade oss proppfulla med humor och skratt inbäddat i lika mycket allvar och viktiga tankeställare om att vi kan välja hur vi mår."

Nu kanske ni förstår vad filmklippet gör längst upp på sidan...

2 kommentarer:

 1. Hej noonne!

  Jag har spenderat många timmar och dagar framför din blogg (vilken jag finner mycket intressant).

  Jag funderar på att börja använda det jag lärt mig av dig i praktiken snart men har några praktiska frågor kvar. Kan jag maila dig eller något?

  / Bylund

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går bra att maila mig på:
   ta.studier@gmail.com

   Radera