6 maj 2012

6:e maj - Snacka med henne i fortsättningen...

Hej vänner,
Sarkozy ut och Hollande in, det är det valresultat marknaden enligt min mening är inställda på, lyckas Sarkozy hålla sig kvar lär det bli en hel del förvirring. Förra helgen tog jag upp att politiker som har en "mer reserverad" hållning till Euron vinner politiska poäng, idag hålls även regionalval i nordtyskland, och allt pekar på att Merkel´s CDU tappar väljarstöd och eventuellt makten i regionen.
Sedan förra helgen har det även blivit ett annan ton från Berlin, Merkel & Co. tar intryck av opinionssiffror och spelar politiskt taktiskt. "Berlin stellt sich auf Hollande ein" och "Europa glaubt nicht mehr an das Sparen", artiklar som menar att nu är även Tyskland redo att stödja tillväxt, möjligt att marknaden reagerar positivt en stund på Berlins närmande till Hollande.
Oavsett valutgång och initiala kursreaktioner, frågan om Euroländers underskott försvinner inte, den blir bara mer lik "10 små negerpojkar", när den ene efter den andre försvinner. Om nu Sarkozy försvinner är Merkel ensam "Lady Euro", så det är viktigt att hon får till ett samarbete med Hollande.

För DAX30´s del betyder det fortsatt ostadigt med möjligheter till tvära kast. Det mesta i nivåer runt fredagsstängning @6561 har vi täckt in i förra helgens charts, men det finns en situation i dagscart värt att notera.

Dagchart candlestick..

Bollingerbanden smalnar av i en knipande rörelse, ngt. som ofta förekommer inför en större prisrörelse. DAX30 handlas nu på morgonen f.n. under MA200 runt 2,5% ner @6380-ich så rörelse har vi redan, Stöd finns runt 6360-6380. Nästa stöd nertill har vi i linje med fönstret och fibo 50% @6280-ich. Uppåt tittar vi i första hand på 6500-linjen, trada försiktigt.

Bästen
noonne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar