29 april 2012

29:e April - Inför veckan...



Hej vänner,

Hittade en cool bild därute som får representera förra veckans avslutning. Huruvida björnen kommer att ligga kvar i ryggläge nästa vecka eller inte är en helt öppen fråga. Vi har det politiska läget i Euro-regionen med en Holländsk regeringskris och val i både Frankrike och Grekland för dörren, tre större händelser starkt knutna till Euron. Blickar vi bortom nästa helg har vi en Euro-relaterad folkomröstning i Irland närmast, och därefter val i Italien efter sommaren. Opinionssiffror från ovannämnda val pekar entydigt på att politiker som har en "mer reserverad" hållning till Euron vinner politiska poäng.
I tysk press kan man läsa om tyska euro-motståndare som söker gemenskap/samarbete med franska dito, så det tycks finnas ett organiserat Euromotstånd även i Tyskland. Tyskland är f.n. det enda starka landet kvar av de tre länder som genom hela Eurokrisen ansetts vara Eurons ryggrad, (Tyskand, Frankrike, Holland). Tyskland har sitt val först om ett år, men med rådande politiska medvind för Euromotstånd så, ja ni förstår...

I USA ser det däremot bättre ut, politiskt valfläsk kan leda till ökat konsumentförtroende, och om marknaden viker står "backstop Benny" beredd med en QE3, fredagens rörelser efter US-BNP indikerar att det kan vara den underliggande tonen f.n. Det kommer en hel del statistik i veckan ->> bl.a. jobbdata för April, så nog finns det anledning att ifrågasätta om björnen får vila ostört i gungan hela veckan....

DAX30 inför veckan...
Bolagsrapporter, Europapolitik, US-Statt och möjlig QE3 talar för möjlig turbulens framöver. I fredags stängde vi på 6801 och som ni ser på chartsen så kan det vara klokt att vänta in ett bekräftat brott av 6825-nivån innan man går lång med ett målområde en bit in i 6900. Om 6825 håller och vi vänder ner kan resan hålla hela vägen ner in i 6600. Själv håller jag ett ständigt öga på EUR/USD under kommande veckor för ev. vägledning

Den stora bilden - Veckochart..



Dagchart fibokluster..



Dagchart candlestick..





Bästen
noonne

4 kommentarer:

  1. Oj, vilken skön björn bild... så skönt kan inte en tjur vila :)

    Som du misstänker så är jag är björn just nu maj-juni sedan avvaktande innan USA valet. Dock tjur i början av nästa vecka p.g.a veckans positiva rapporter i U.S.A. som har vägt tyngre än 2.2% GDP. Dom på golvet där borta har en bullish förmåga att förtränga omvärldens problem och enbart se de positiva sakerna på hemmaplan.

    Det är USA vs EU, Kina, Japan m.m.

    EU är mest kritiskt, men med tanke på hur duktiga europolitikerna är på att hålla fakta bakom ryggen med uttalanden som ligger i gränslandet mellan sanning och lögn, för att lugna marknaden så är tajmingen svår att bedöma. Jag åkte på en rejäl smäll i aug för jag trodde Grekland skulle falla tidigare. Så nu är är det hängslen och svångrem som gäller.

    Det svåra är som sagt tidsramarna. IMF/Lagarde (& ECB) räknar med att kunna hålla Spanien i liv i 2 år till med CPR (Bloomberg).

    /PellePanter

    SvaraRadera
  2. Den björnen ser nästan ut som en mullvad:) Viss likhet med verkligheten där politiker och andra lakejer till dom gör allt för att begrava björnen. Tror det kan svårt i längden.

    Pluspoäng för din blogg m.m. +++
    /Sven

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack grabbar,

      Pelle: Visst ser rapporterna positiva ut i stort, men jämför du Q on Q så blir bilden inte fullt lika positiv.

      Radera
    2. Tack själv för en bra blogg, speciellt för mig som är en novis inom TA.

      Jo, jag håller med. Jag antar att du menar Q4 2,8% mot Q1 2,2% eller så menar du mot Q1 förra året? I vilket fall så kan man alltid vända och vrida på statistik dit man vill, ungefär som att ha en tung övertalningsförmåga och ett skarpt intellekt. Även om dessa siffror är fakta så finns det flera faktorer som spelar in som t.ex denna kommentar om Q4:

      "The pickup in growth doesn't look half as good when you realize that most of it was due to inventory accumulation," said Paul Ashworth, an economist at Capital Economics.

      Jag tycker också att det mesta markros är negativa men så länge världens största ekonomi har en positiv bild av läget så är det den som gäller.

      Radera