2 mars 2012

DAX30 2 mars...

Hej vänner,

Dagens första tracking the market, gav oss en kanal som priset följde ner till 6925-ich, så Pivottraden blev rätt riktning initialt idag. Vid 6925-nivån har vi i skrivande stund 5 avstämningar, faller 6925 har vi en möjlig upprepning av bild 5 i gårdagens bloggpost, (gårdagen spegelvänd). På ovansidan har vi attackerat fibo 38,2% två gånger så här långt, försök två klenare än det första. Vi behöver enl. min mening över 6945-ich innan bilden visar antydan till ljusning, (se bild 3).

Updaterat med bild 4, träff på Ext 1 Low...
Ext 1 @6913, dagen P @6905 och Ext 2 @6895 ligger inom ett spann på 18 punkter, lägger vi till 6900 som är en psykologiskt viktig stöd/motståndsnivå, så får vi en ganska solid stödzon. Priset hittade botten @6904.

Updaterat med bild 5, Dagens Wrap...
Då lägger vi veckans sista dag till handlingarna. 50 punkter mellan högsta & lägsta tillhör inte vanligheterna för DAX30, men bakom den siffran har priset drivits drygt 200 punkter under dagen, mycke sväng med andra ord. Det mest minnesvärda av den här dagen var att Pivottraden återigen levererade profit, att MA200 är en "grym" linje och att vi var rätt på det redan när vi identifierade stöd/motståndszonerna i bild 3. Se Dagens Wrap i bild 5...

Dagens första trade - Pivottraden


Update 1 - Forumsnack:
"...handlade du i morse på dax 6926-6930? stickor utanför bb, rsi lågt etc..... "

Svar: - Eftersom jag var inne på en ev. profittakingstart gick jag kort på första långa svans. Tre studsar i 6925-ich indikerar möjlig botten och möjlighet till "go long" med botten som stopp tills man kan flytta stopp till entry. Där finns en TAZ-tracking och en trendkanal så här långt som vägledning idag...


Ny kanal på G?..


Stöd och motstånd intradag?..


Träff på Ext 1 Low..


Dagens Wrap..


Bästens
/noonne

9 kommentarer:

 1. Dina intradaycharts, kör du dem genom Ninjatrader också, eller är dessa charts från IG Markets?

  /JD

  SvaraRadera
 2. skulle du säga att vi är inne på den 4:e TAZ:n nu vid 11:00 ?

  /DT

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, - På nersidan har vi tre avstämningar som talar för en ev botten, priset har även klivit ur kanalen...

   Vi får se om priset/pucken klarar det upp runt sargkanten...

   Radera
  2. nybörjar fråga!
   ser att du brukar köra 5min varför inte köra nån annan tid ? sargkanten skiljer ju sig ganska mycket på 1min eller 15 min.

   Radera
  3. Bra fråga,

   Min erfarenhet är att 1 min.-chartr är stressande, (lite mer nyckfull på punktnivå), och man förlorar lätt överblicken eftersom 1 min. är så detaljerat.

   5 min. skalar en del "brus" men är ändå tillräckligt detaljerad för prickskytte i en 10 punkts "targetzone"

   Vid 15 min. behöver jag öka targetzone och därmed ökar avståndet mellan entry och stopp, går jag fel blir det m. a. o. dyrare. Kostnaden för fel blir dyrare ju "gröve" timefram du tradar i.

   Som avstämning har jag 60 min-chart vid sidan om för att få en uppfattning om vart den "större rörelsen" är på väg.

   Hänger du med?..

   Radera
  4. Japp! tack för ett rakt fint svar. det är de banor jag funderat på men kanske inte förstått varför man väljer en viss tid.
   / elit95

   Radera
 3. ""Update 1 - Forumsnack:""

  -i vilket forum kan man läsa dina inlägg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja saxar från sidan Oh Shit!...

   "När jag efter knappt 2 års frånvaro från placera.nu´s aktieforum åter tog upp pennan konfronteras jag med många skribenter som på ett eller annat sätt påminner mig om mitt gamla jag etc..."

   (de va då ideén till denna blogg föddes)

   Radera